Activitats

Granja

Visita als animals: vaques, gallines, porcs, conills, ànecs…
Donar de menjar a les gallines, conills, ànecs, gossos…
Recollir els ous del galliner.

 

Caminades per la zona

Llargues o curtes caminades per la zona, ja que la masia es troba en un lloc privilegiat, allunyat de l’estrès de les ciutats i del soroll dels cotxes. Es recomanen les següents rutes:
Visita als dos castells que vigilen la vall de Cogolls, el d’Hostoles i el de Puig Alder. A ambdós si pot accedir fàcilment amb una agradable caminada. Al primer, s’hi conserva una part de l’estructura del vell castell. Pel que fa al castell de Puig Alder, només en queda l’antiga capella, dita de Sant Salvador.
Passeig per qualsevol dels boscos de Cogolls, on s’hi troben rouredes, alzinars, etc.
Volcà El Traiter.
Serra de les Medes, on encara s’hi pot trobar un grupet de masies deshabitades.

 

Riera de Cogolls

Degut al relleu de la vall, en el transcurs de la riera es poden trobar petits i mitjans gorgs, perfectes per prendre un bany a l’estiu. Cal destacar-ne dos:
La popular gorga del Molí del Murris (a 1800 metres de la casa). L’aigua que baixa pel saltant es diposita en una bassa de grans dimensions. Les coves del Fontanil, situades a sota mateix de la casa rural. Aquestes coves de roca calcària s’han format amb el temps degut a la quantitat d’aigua calcificada que hi passa, formant un espectacular salt.

 

Festa de Cogolls

Se celebra cada segon diumenge d’octubre al prat de Sant Pelegrí, on abans de l’arrossada popular (cuinada pels veïns de Cogolls) es fa una missa amb la tradicional venda d’espelmes.

Prats per jugar lliurement.

Caminades per la zona de la Garrotxa.

Activitats naturalistes i del parc Visc entre Volcans.

Visita a l’església romànica de Sant Cristòfol de Cogolls del segle X i a la petita església de Sant Pelegrí del segle XIX.

A les Planes s’hi troba La Curenya, un dels centres d’equitació de La Garrotxa.

A Olot es pot visitar la zona volcànica i La Fageda, i on poden realitzar viatges en globus, entre d’altres coses.